e projekt opinie

Małgorzata Kolińska-Dąbrowska

Kupili sprzęt AGD, sklep miał doskonałe opinie. To było oszustwo. A jak działają portale opiniowe?

Kupili sprzęt AGD, sklep miał doskonałe opinie. To było oszustwo. A jak działają portale opiniowe?

Jeśli sklep internetowy "sprzedający" sprzęt AGD, pobiera zapłatę od 260 klientów i nie dostarcza urządzeń, to mamy pewność, że chodzi o oszustwo. A jeżeli portal opiniowy udostępnia pozytywne, ale fałszywe wpisy o przedsiębiorcy-oszuście?

Już w tym roku część formalności budowlanych załatwimy przez internet. Przynajmniej teoretycznie

Teoretycznie już w 2021 r. wszelkie formalności budowlane będzie można załatwiać online. Jednak w praktyce rewolucja cyfrowa w budownictwie prawdopodobnie będzie rozłożona na lata.

Polacy idą na podbój świata e-commerce. "Apka lepsza niż Revolut"

Polacy idą na podbój świata e-commerce. "Apka lepsza niż Revolut"

imponujący.   Tym bardziej że nowy projekt Rożka od samego początku jest mocno wspierany przez Mastercard. Gigant świata finansów zapewnił fintechowi technologię przetwarzania płatności, obsługę płatności w e-commerce, wsparcie w wydawaniu kart płatniczych oraz

Pierwszy odzieżowy gigant z Chin, który nie chce chwalić się skalą sukcesu: Shein

Pierwszy odzieżowy gigant z Chin, który nie chce chwalić się skalą sukcesu: Shein

W maju 2021 roku według Bloomberga Shein było najczęściej pobieraną aplikacją do e-zakupów. Marka, której nazwa prawdopodobnie nic jeszcze nie mówi przeważającej większości ludzi na świecie, osiągnęła lepszy wynik niż znany Amazon. Wycena firmy sięga co najmniej 47 mld dolarów, do niedawna stawiano

UOKiK otrzymał ponad 1 tys. skarg dot. maseczek, rękawic i środków dezynfekcji

- nierzetelnych sprzedawców i wprowadzających w błąd ofert, podał Urząd. Od 1 marca do 31 lipca wydano również 212 opinii dla organów celnych, w efekcie których zostało zatrzymanych na granicy prawie 20 mln sztuk produktów, w tym 5,3 mln maseczek, 14 mln rękawic, 120 tys. kombinezonów

Transport towarów drogą morską już się nie opłaca? "Spekulacje cenami sięgają tych na rynkach finansów"

Transport towarów drogą morską już się nie opłaca? "Spekulacje cenami sięgają tych na rynkach finansów"

sklepie) i klient chciał najpierw dotknąć/ przetestować towar na żywo. Dzisiaj obserwujemy tendencję odwrotną, a to za sprawą coraz lepszej oferty e-sklepów, która zawiera dokładne opisy, zdjęcia, filmy, opinie. A dodatkowo prawa konsumenta są lepiej postrzegane. Piotr Iwo Chmielewski: Marketplace’y

Polski sektor IT jest jak siły szybkiego reagowania. Ale potrzebuje wsparcia

Polski sektor IT jest jak siły szybkiego reagowania. Ale potrzebuje wsparcia

transportowo-logistycznych. - W marcu i kwietniu ubiegłego roku sektor logistyczny mocno odczuł spadek obrotów, a firmy pozamrażały zaplanowane projekty. Tymczasem na koniec roku okazało się, że zamknęli rok na dużym plusie, bo bardziej postawili na rozwój e-commerce. I potrzebowali oprogramowania do

Elon Musk chwali grę "Cyberpunk 2077". Miliarder najbardziej wpływowym influencerem?

Elon Musk chwali grę "Cyberpunk 2077". Miliarder najbardziej wpływowym influencerem?

Podobno opinia influencera może wynieść produkt na szczyt albo pogrążyć go w oczach fanów. A co, jeśli tym influencerem jest najbogatszy człowiek świata? Przekonuje się o tym polska spółka CD Projekt, która pojawia się na Twitterze Elona Muska. Po jego wpisach kurs zareagował skokiem w górę

Przegląd informacji ze spółek

dywidendę kwoty 3,69 ml zł z zysku netto za 2019 r., wynoszącego 10,5 mln zł, co oznacza wypłatę w wysokości 2,16 zł na akcję, podała spółka. Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) zatwierdziła prospekt emisyjny Gaming Factory w związku z ofertą publiczną akcji serii B i E oraz

CCC rozpoczęło prace na potrzeby ew. podwyższenia kapitału w drodze emisji akcji

ekonomiczne umożliwiające emisję akcji, w tym emisję akcji bez konieczności sporządzenia prospektu emisyjnego, jak również prac nad dokumentacją na potrzeby emisji akcji, w tym projektów uchwał organów spółki. Zarząd spółki postanowił również omówić z radą nadzorczą kwestie emisji nowych akcji, ograniczeń w

Polska na celowniku zagranicznych firm. Będą duże rekrutacje. Wiemy, kogo i gdzie będą zatrudniać

Polska na celowniku zagranicznych firm. Będą duże rekrutacje. Wiemy, kogo i gdzie będą zatrudniać

branży retail i e-commerce, która spodziewa się wzrostu sprzedaży. Wiążą się z tym planowane rekrutacje – mówi Iwona Szmitkowska, prezes zarządu Work Service. Czas na przekwalifikowanie Z XV edycji badania Barometr Rynku Pracy, przeprowadzonego przez ARC Rynek i Opinia na zlecenie Work Service

Aż 98% e-sklepów prognozuje dalszy wzrost rynku e-commerce w Polsce

Warszawa, 16.10.2015 (ISBnews) - Aż 98% właścicieli sklepów prognozuje dalszy dynamiczny wzrost rynku e-commerce w Polsce, wynika z badania przeprowadzonego przez instytut badawczy ARC Rynek i Opinia, jak podała Poczta Polska. "Prawie połowa

Do ElectroMobility Poland wpłynęło kilkanaście projektów e-aut

Warszawa, 24.01.2018 (ISBnews) - Do ElectroMobility Poland (EMP) wpłynęło kilkanaście projektów e-aut, poinformowała spółka. Wiosną 2019 r. spółka ma dysponować jeżdżącymi prototypami osobowych samochodów elektrycznych kategorii L7e lub M1. "

Totalizator Sportowy wchodzi na rynek e-commerce

Warszawa, 05.12.2018 (ISBnews) - Totalizator Sportowy wchodzi na rynek e-commerce, uruchamiając usługi Lotto, Lotto Plus, Mini Lotto lub Eurojackpot przez internet oraz aplikację mobilną, a także kasyno internetowe, poinformował prezes Olgierd Cieślik

WZ Cormay zdecyduje 30 VI o emisji do 21,47 mln akcji dla akcjonariuszy Orphee

Warszawa, 06.06.2016 (ISBnews) - Akcjonariusze PZ Cormay zdecydują o emisji do 21,47 mln akcji serii L dla akcjonariuszy spółki Orphée, wynika z projektów uchwał na walne zgromadzenie zwołane na 30 czerwca. Jedna akcja Orphee stanowić będzie wkład niepieniężny na

TechPoranek. Uber zakazany w Niemczech

TechPoranek. Uber zakazany w Niemczech

wdrożona libra - mówił Ellis. Projekt kryptowaluty Facebooka wzbudził dotychczas mocny opór ze strony regulatorów na całym świecie. Wielu z nich podnosi, że może ona radykalnie zmienić świat finansów. 3. Facebook i inne firmy mogą wyprowadzać dane osobowe z UE do USA Rzecznik Trybunału

EBOR zainwestował 200 mln zł w zielone obligacje Cyfrowego Polsatu

zielonych obligacji przygotowane przez spółkę są zgodne z Zasadami Zielonej Obligacji i poparte opinią Sustainalytics, międzynarodowej agencji ds. ocen środowiskowych, społecznych i zarządzania, stwierdzającą: Ramy Zielonej Obligacji Grupy Cyfrowy Polsat są wiarygodne oraz są zgodne z czterema głównymi

Plantwear miał 64 tys. zł straty netto, 185 tys. zł straty EBIT w II kw. 2020 r.

przewidujemy, że ogólnoświatowy wzrost popularności kanałów e-commerce nie jest jedynie chwilowym trendem, ale fundamentalną zmianą nawyków zakupowych społeczeństwa. Sytuacja rynkowa nam sprzyja, a poczynione w ostatnim czasie inwestycje to ważny krok w kierunku znaczącego rozwoju naszej firmy"

E-sport daje kobietom i mężczyznom to samo - spełnienie w tym, co kochają

E-sport daje kobietom i mężczyznom to samo - spełnienie w tym, co kochają

środowisko e-sportu bywa bezlitosne. Jeśli chłopak zepsuje akcję – trudno. Ale jeśli podobną akcję zepsuje dziewczyna grającą z chłopakami, to spotyka się z opinią, że „tak to jest z babą w zespole”. Dlatego na tej płaszczyźnie mamy jeszcze wiele do zrobienia. W sporcie tradycyjnym też to

Zatroskani obywatele, strażnicy demokracji, a może... donosiciele? Kim są sygnaliści?

Zatroskani obywatele, strażnicy demokracji, a może... donosiciele? Kim są sygnaliści?

sygnalistów korzysta UOKiK. Od kwietnia 2017 r. funkcjonuje w urzędzie program „Sygnalista", w ramach którego przekazywane są anonimowe sygnały dotyczące potencjalnych naruszeń prawa konkurencji. Początkowo zgłoszeń można było dokonywać, wysyłając e-maila bądź dzwoniąc na specjalnie

Sejm przyjął ustawę dopuszczająca głosowanie tradycyjne i korespondencyjne

Warszawa, 13.05.2020 (ISBnews) - Możliwość głosowania zarówno w formule tradycyjnej w lokalach wyborczych jak i korespondencyjnie zakłada poselski projekt ustawy o szczególnych zasadach organizacji wyborów powszechnych na prezydenta w 2020 r., który wczoraj późnym wieczorem

Branża cyfrowa apeluje do premiera o większe nakłady na transformację

gospodarki cyfrowej. W projekcie na lata 2021-2027 zaplanowano 3% wydatków na kwestie cyfryzacji. Europejskie organizacje cyfrowe postulują jednak, aby dokonać przesunięć w projekcie unijnego budżetu i zwiększyć środki na ten cel do nawet 10%, podano

e-Xim IT rozpoczął ofertę 50 tys. akcji, liczy na debiut na NewConnect w II półr

rynkowym, chcemy podjąć działania, które pozwolą nam zrealizować nowe projekty z zakresu oferowanych rozwiązań. Chodzi tutaj przede wszystkim o proces Cyfrowej Transformacji, który diametralnie zmienia sposób funkcjonowania przedsiębiorstw. W naszej opinii wspomniane zmiany są nieuniknione i w najbliższym

Kalendarium ISBnews

. wyników --10:00: Konferencja Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Farmaceutycznego nt. wyników badań opinii publicznej dotyczących rynku leków w Polsce, roli krajowego przemysłu w zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego oraz oczekiwań wobec rządu w tym względzie

MF: Przepisy upraszczające system stawek VAT wejdą w życie od 2020 r.

tropikalne i cytrusy, każdego rodzaju pieczywo i ciastka, zupy, buliony, żywność homogenizowaną i dietetyczną, przyprawy), produkty dla niemowląt i dzieci (żywność, smoczki, pieluszki, foteliki samochodowe), produkty dla kobiet (artykuły higieniczne) i e-booki i e-czasopisma - tak, aby były opodatkowane tak

Cormay przeanalizuje warianty pozyskania finansowania, m.in. emisję akcji

(grupa), przede wszystkim w zakresie dokończenia projektów strategicznych, tj. własnych analizatorów biochemicznych i hematologicznych" - czytamy w komunikacie. W opinii zarządu, jednym z możliwych sposobów pozyskania środków finansowych jest emisja akcji emitenta w modelu

Przegląd informacji ze spółek

. Zarząd e-Kiosk, w wyniku oceny aktualnej sytuacji spółki i perspektyw rozwoju, podjął decyzję o przeanalizowaniu w najbliższych kilku tygodniach opcji strategicznych, polegających na możliwości wycofania akcji spółki z rynku NewConnect i postanowił skierować do rady nadzorczej wniosek o wyrażenie opinii

IAB Polska: 87% firm z branży reklamy online odczuwa negatywne skutki pandemii

. "Wśród bieżących wewnętrznych konsekwencji w prowadzeniu działalności badani wskazywali zmianę sposobu zarządzania projektami - 63%, redukcję wynagrodzeń - 38%, dezorganizację pracy w firmie - 37%. Wśród długoterminowych konsekwencji - oprócz utrwalenia zmian w organizacji sposobów zarządzania

Przegląd prasy

Warszawa, 09.07.2020 (ISBnews) - Poniżej przedstawiamy wybór najważniejszych informacji z prasy. Rzeczpospolita --ARC Rynek i Opinia: 76% Polaków obawia się nawrotu ataku koronawirusa, a 55% przyznaje, że te obawy mają wpływ

Przegląd prasy

--ARC Rynek i Opinia: 84% Polaków korzystałoby z produktów w opakow. zwrotnych --Trend Micro: Wdrożenie PSD2 zwiększy zagrożenia w e-bankowości --mLeasing uruchomił serwis online do sprzedaży samochodów poleasingowych

Rewolucja w kontroli zwolnień lekarskich. Koniec zwolnień na papierze

E-zwolnienia pojawiły się w 2016 r., ale do końca listopada 2018 r. były wydawane razem z papierowymi. Teraz te ostatnie znikają. Organizacje pracodawców zwracały uwagę, że praktycznie nie można skontrolować krótkoterminowego zwolnienia, bo pracownik miał aż siedem dni na dostarczenie go w

Zniesienie składek ZUS od najbogatszych. Razem przeciwko Zbigniewowi Ziobrze

Hernand) zapewnia, że rządowi nic nie można zarzucić, bo dialog w jego opinii od początku był prowadzony. Co o tym świadczyć? Otóż to, że projekt ustawy pojawił się na stronach internetowych NSZZ „Solidarność”, Forum Związków Zawodowych, Konfederacji Lewiatan, Pracodawców RP i Związku

Przegląd prasy

--CDRL: Sprzedaż zagraniczna marki Coccodrillo stanowi już ok. 30% całości --Polski Monitor Opinii: Ok. 1/3 Polaków robi e-zakupy minimum raz w miesiącu --Develia ma przedwstępne umowy sprzedaży Wola Center za 101,9 mln euro

Fintechy i meditechy mają szanse znaleźć inwestorów. European Start-up Days w Katowicach już w połowie maja

market, digital marketing, e-sport w gospodarce, branża fintechowa czy nowe technologie medyczne. Łowienie pomysłów i talentów Rodzące się innowacyjne biznesy będą miały niepowtarzalną szansę otrzymać merytoryczne, organizacyjne i finansowe wsparcie, a największe globalne korporacje – wyłowić

Projprzem miał 0,28 mln zł zysku netto, 0,52 mln zł zysku EBIT w I kw. 2019 r.

spadkiem intensywności realizacji projektów budowlanych i w zakresie konstrukcji stalowych. W omawianym okresie kończyliśmy istotne projekty, był to również intensywny okres negocjacyjny, w którym doszło do podpisania nowych kontraktów w obszarze budownictwa przemysłowego i konstrukcji stalowych"

O co ten krzyk?! Jeśli władza zechce, może sądy zaorać

12 lipca 2017 r. p. Sebastian Kaleta, ówczesny rzecznik prasowy Ministra Sprawiedliwości – dziś w randze wiceministra, w odniesieniu do powszechnej krytyki zmian w środowisku prawniczym pozwolił sobie na taką oto konstatację problemu: „widzę, że wielu ekscytuje się projektem ustawy o SN

Czy rząd zawiesi aplikację Ubera? Jest termin spotkania z taksówkarzami, przedstawicielem UOKiK-u i resortami siłowymi

taksówkarzami i wydaje się przychylać do całkiem innej niż wyrażona w projekcie opinii. W pamięci mieć należy także wymowne wydarzenia z 2018 roku. Tuż przed zaplanowanym na 18 października strajkiem taksówkarzy opublikowano rządowy projekt, który uderzał w interesy Ubera mocniej niż wcześniej wynegocjowany

"Australia była walką zastępczą o świat". Dlaczego Facebook porozumiał się z australijskim rządem

przypominał trochę rozgrywkę w e-sporcie : dwie drużyny stoczyły walkę o kształt wirtualnego świata, a reszta świata śledziła tę potyczkę z wypiekami na twarzy. Dlaczego to takie ważne? Australia pozwoliła sobie na naprawdę wiele: przez kilka miesięcy realizowała plan wprowadzenia nowego prawa regulującego

Cyfryzacja map przerosła państwo polskie. System kosztował 370 mln i budowany jest od 17 lat

nieruchomościach faktycznie zostaną scyfryzowane. Tym samym ZSIN – obok takich systemów jak ePUAP czy eZdrowie – dołączy do niesławnego zestawu wielkich, kosztownych, niedziałających i ciągnących się latami projektów e-administracji. Prace nad nim zostaną zakończone, ale pozostanie on pusty, bez

Smok mało ognisty. Chińskie inwestycje w Polsce są niewielkie i umykają radarom Waszyngtonu

w globalne łańcuchy dostaw. – Projekty poniżej radarów wielkiej polityki, które nie mają takiego strategicznego znaczenia dla Chin. Są biznesowo zorientowane, ale nie mają dużej skali, jeśli porównać je z inwestycjami z Korei Płd. czy Japonii, gdzie pojedyncza inwestycja może być warta kilka

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

. Źródło: Trigon E-commerce : Udział sprzedaży internetowej w sprzedaży detalicznej spadł w czerwcu do 7,7% z 9,1% w maju ? GUS. Źródło: spółka E-commerce : W I półroczu 2020 roku odegrał niezwykle ważną rolę dla wielu przedsiębiorców. Obecnie już 7 na

PMPG Polskie Media przestaną wydawać 'Wprost' w wersji papierowej

zaplanowanych wydarzeń pod patronatem marki Wprost" - czytamy dalej. Powołując się na publicznie dostępne opinie specjalistów z zakresu chorób zakaźnych zarząd szacuje, że okres, w którym utrzyma się stan epidemii w kraju, a wraz z nim ograniczenia dla działalności emitenta oraz

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Oferteo.pl. Źródło: ISBnews E-commerce : W Polsce aż 78% konsumentów, którzy dokonali zakupu internetowego na raty, wybiera taką metodę płatności ponownie. Wśród branż, w których trend ten jest najbardziej widoczny, są m.in. elektronika, dobra luksusowe i e-usługi, wynika z danych

Przegląd prasy

źródeł zeroemisyjnych w miksie energetycznym Parkiet --Wilson z Morgan Stanley: Trzymamy się naszej niedawnej opinii, że najgorsze w tym cyklicznym rynku niedźwiedzia jest już za nami --Prezes Budimeksu: Kondycja finansowa

Nadchodzi rewolucja w szkoleniu kierowców

wszystkich kategoriach (tylko powiat rejestracji OSK i ościenny). Projekt zakłada uchylenie istniejącego w tym zakresie wyjątku dla kategorii B+E, C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D lub D+E. Zgodnie z dokumentem starostowie są zobligowani do wzajemnego informowania się o infrastrukturze rejestrowanych OSK. Nadzór

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

43 projekty podmiotów z branży gamingowej zostały zakwalifikowane do otrzymania 154,38 mln zł dofinansowania w ramach 4. konkursu GameINN. Wartość projektów to 226,63 mln zł, poinformowało Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (NCBR). Wśród dofinansowanych firm są m.in.: Moonlit, Artifex Mundi (dwa

Aliexpress: VAT obowiązkowy od 1 lipca 2021. Kiedy trzeba zapłacić VAT za zakupy z Chin?

(opłata administracyjna) + 25 proc. x 9 SEK (VAT) = 104 SEK. Czyli produkt na stronie Wish kosztował mniej więcej 4 zł, a na koniec trzeba było za niego zapłacić ponad 46 zł. Wśród Szwedów pojawiły się wtedy opinie, że VAT, owszem, płacić trzeba, ale tak wysoka opłata to rozbój w biały dzień. Efekt? Nagle

Konfederacja Pracodawców Polskich: Czekamy na e-urzędy

O wstrzymaniu przez komisję prac nad projektem ustawy pisaliśmy wczoraj. Decyzja posłów wynikała z tego, że także rząd pracuje nad nową ustawą o podpisach elektronicznych. Rzecz w tym, że rządowy projekt nie trafił jeszcze do Sejmu, a projekt poselski - załatwiający

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Komunikacji Elektronicznej (UKE). Źródło: ISBnews Media : Brak wydarzeń kulturalnych z powodu pandemii odczuwa 59% Polaków, 2/3 badanych deklaruje, że pójdzie do kina, jak już będzie taka możliwość, a połowa chętnie wybierze się na koncert, wynika z raportu ARC Rynek i Opinia "

Akcjonariusze Radpolu zdecydują 21 III o emisji akcji serii F bez pp

Warszawa, 24.02.2017 (ISBnews) - Akcjonariusze Radpolu zdecydują o emisji do 2,57 mln akcji serii F po cenie emisyjnej nie niższej niż 2,48 zł z wyłączeniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy, wynika z projektów uchwał nadzwyczajnego walnego zwołanego na 21 marca br

Przegląd prasy

relatywnie wysokie; jesteśmy jakby satelitą strefy euro i zakładam, że konwergencja gospodarcza ze strefą euro będzie postępować; spadek rentowności polskich obligacji skarbowych będzie tego konsekwencją Gazeta Wyborcza --Projekt ordynacji podatkowej

Umowa sprzedaży samochodu przez internet. E-podpisy bliżej wdrożenia

Prace nad projektem nowelizacji trwały w resorcie gospodarki od 2008 r. Ustawa ma usprawnić kontakty obywateli i firm z raczkującą polską e-administracją. Obecnie w prawie funkcjonują dwa rodzaje podpisów elektronicznych - zwykły i bezpieczny. Ten

Spółki z sektora komunikacji elektronicznej powołają związek pracodawców

reprezentować wspólne interesy np. w kwestiach projektów rozwiązań prawnych w dziedzinie telekomunikacji, w rozmowach i negocjacjach z operatorami telekomunikacyjnymi i prezentować specjalistyczne opinie w sprawach związanych z komunikacją mobilną" - powiedział prezes Vercom Krzysztof Szyszka, cytowany w

Polacy chcą sprawnej e-administracji, w tym systemu e-zdrowia

Aż 75 proc. z grona osób odpytanych przez TNS OBOP wie dokładnie, czego chce. Na pierwszym miejscu jest możliwość umówienia przez internet wizyty u lekarza, chcemy innych usług e-zdrowia: e-recepty, potwierdzania posiadania ubezpieczenia zdrowotnego i tego, by zakład pracy był

RN PZ Cormay popiera emisję do 16,7 mln akcji dla akcjonariuszy Orphee

Warszawa, 10.08.2016 (ISBnews) - Rada nadzorcza PZ Cormay podjęła uchwałę w sprawie wyrażenia pozytywnej opinii odnośnie projektu uchwały walnego zgromadzenia dotyczącej podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii L i związanych z nim dokumentów oraz

Strata netto Qumaka zwiększyła się r/r do 41,87 mln zł w I poł. 2017 r.

opóźnienia w rozpisywaniu projektów finansowanych ze środków unijnych" - czytamy w raporcie. Spółka poniosła stratę brutto na sprzedaży w wyniku uwzględnienia w koszcie własnym sprzedaży odpisu na serwis gwarancyjny (wzrost rezerw serwisowych z kwoty 13 mln zł w I kw. 2017 do

Grzyb, mysz i odpadający tynk. Miała być zbiórka pieniędzy dla fundacji, był szybki powrót do domu

koleżanką do Sopotu. Umowa została podpisana przez e-mail – opowiada Anna. Szczegóły ustaliła telefonicznie z koordynatorką o imieniu Ewelina. – Cieszyłyśmy się z koleżanką na wyjazd i że będziemy mogły połączyć przyjemne z pożytecznym: dużo czasu wolnego na spędzenie wakacji plus zrobimy dobry

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

on, że nowa data jest ostateczna. Pierwsze opinie mediów grających w Cyberpunka pojawią się za tydzień. CD Projekt podjął decyzję o przesunięciu ustalonej wcześniej daty premiery gry "Cyberpunk 2077" na 19 listopada 2020 roku, podała spółka. Źródło: ISBnews

Przegląd informacji ze spółek

jedynym bankiem na polskim rynku, który umożliwia nowym klientom w pełni zdalne i zautomatyzowane otwarcie trzech podstawowych produktów bankowych: karty kredytowej, pożyczki gotówkowej i konta osobistego, podał bank. Stworzony przez Asseco Data Systems e-podpis SimplySign

Kalendarium ISBnews

opinii dotyczące samooceny wiedzy finansowej --11:00: Konferencja prasowa Banku Pocztowego nt. współpracy z MoneyGram --11:00: Konferencja Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie --13:00: Prezentacja Programu 5G Orange

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

pracę, jest zintegrowany system zawierający wszystkie dane medyczne pacjentów. ?E-zdrowie oczami lekarzy" oraz ?E-zdrowie oczami Polaków" przeprowadzone zostały przez LekSeek Polska w celu zebrania informacji na temat wiedzy i opinii odnośnie sytuacji telemedycyny oraz e-zdrowia w Polsce

Projekt ustawy dotyczącej wprowadzenia nowej matrycy stawek VAT trafił do Sejmu

Warszawa, 06.03.2019 (ISBnews) - Projekt ustawy o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz ustawy - Ordynacja podatkowa dotycząca wprowadzenia nowej matrycy stawek VAT trafił do Sejmu. "Towary i usługi będące przedmiotem czynności

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

do 20 e-maili informujących o promocji lub ofercie firmy. O tym, które wydają się najbardziej interesujące, decydują głównie nadawca oraz tytuł, choć dla 36% osób liczy się również treść - wynika z badania zrealizowanego przez ARC Rynek i Opinia. Eksperci Redlink zwracają jednak uwagę na fakt, że aż

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

: Aż 57% klientów przyznaje, że w ostatnim roku do zakupu co najmniej jednego produktu przekonały ich informacje o rabatach zawarte w e-mailach, wskazują eksperci Redlink, powołując się na badanie ARC Rynek i Opinia. Duża skuteczność e-mail marketingu sprzyja niesłabnącej popularności tego rozwiązania

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

mają do niego dostęp oraz jak je wykorzystują do zdobywania informacji. W raporcie zatytułowanym "Spear Phishing: Najważniejsze zagrożenia i trendy, cz. 4 ? Działania cyberprzestępców na przejętych kontach e-mail" znajdują się informacje, jak wokół przejmowania kont e-mail powstaje

Przegląd prasy

-Koalicji Polskiej wg szacunków gazety --ARC Rynek i Opinia: Ponad 40% ankietowanych sięga po używane książki czy ubrania, a niemal 60% - po auta --RynekPierwotny.pl: Mieszkania w Warszawie są wyceniane średnio na ponad 10 tys. z m2, w Gdańsku - 9,1 tys

Asseco Poland: Firmy oczekują od banków głównie bezpieczeństwa, cenią innowacje

kursów walut. Jednak oba te rozwiązania wymagają w opinii respondentów doprecyzowania formy i zasad funkcjonowania. "E- podpis i cyfrowy obieg dokumentów to potrzeby firm, związane z realizacją strategii paperless, gdzie tradycyjne procesy obsługowe zostają zdigitalizowane

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

najkorzystniejsza w postępowaniu organizowanym przez Komendę Wojewódzką Policji w Krakowie na wykonanie zamówienia "Wdrożenie e-usług publicznych, wewnątrzadministracyjnych, nowych rozwiązań IT oraz modernizacja systemu obiegu dokumentów" w ramach realizacji projektu "Nowoczesna Policja dla

Societe Generale odmówi Action wystawienia gwarancji bankowej na 15 mln zł

kredytowej. Grupa kapitałowa Action skupia firmy działające w obszarze handlu i produkcji urządzeń IT, RTV/AGD, sprzętu biurowego oraz materiałów eksploatacyjnych. W ostatnim czasie realizuje również projekty e-commerce. Spółka jest notowana na GPW od 2006 r

Bank Pekao obniżył Action kwotę kredytu i odmówił dalszego jego udostępniania

, sprzętu biurowego oraz materiałów eksploatacyjnych. W ostatnim czasie realizuje również projekty e-commerce. Spółka jest notowana na GPW od 2006 r. (ISBnews)

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Finansowanie : Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, agencja wykonawcza Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, ogłosiła czwarty już konkurs w ramach programu CyberSecIdent ? Cyberbezpieczeństwo i e-Tożsamość. Pula środków przewidzianych na dofinansowanie innowacyjnych projektów z zakresu cyberbezpieczeństwa wynosi

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

między wersjami tekstów. Źródło: ISBnews Telekomunikacja : Wśród Polaków w wieku ponad 15 lat 92,9% korzystało z telefonu komórkowego, a 70,5% z internetu w 2019 r., wynika z "Badania opinii publicznej w zakresie funkcjonowania rynku usług telekomunikacyjnych oraz

Tygodniowy przegląd informacji ISBnews z sektora TMT

funduszu ARIA Nowych Technologii FIZ AN zostanie największym inwestorem spółki, która stworzyła narzędzie, służące do zbierania opinii internautów. Survicate działa już w ponad 70 państwach na całym świecie, gromadząc opinie klientów poprzez kwestionariusze i ankiety na stronach internetowych i w e-mailach

Uber 'robi porządek' z partnerami i wprowadza szkolenia dla kierowców

Warszawa, 24.04.2019 (ISBnews) - Uber "robi porządek" z partnerami i wprowadza szkolenia dla kierowców, podano w komunikacie. "Uber robi porządek z partnerami i wprowadza szkolenia dla kierowców. To pierwszy tak kompleksowy projekt

Przegląd informacji ze spółek

w ramach projektu "Wzrost jakości świadczeń zdrowotnych poprzez wdrożenie platformy e-usług w Radomskim Szpitalu Specjalistycznym", podało Wasko. Wartość oferty wynosi 9 372 600 zł brutto. Rada nadzorcza Elektrobudowy odwołała Wojciecha Palecznego ze składu

Przegląd informacji ze spółek

. CD Projekt zakłada, że sytuacja na kluczowych rynkach wróci do normy do czasu premiery gry "Cyberpunk 2077", poinformował członek zarządu Michał Nowakowski. W czerwcu dostęp do gry uzyskają liderzy opinii. Zarząd Kruka zwleka z rekomendacją dotyczącą podziału

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

nowatorskiej platformy do inteligentnego doboru graczy i zapobiegania dopingowi w mobilnym e-sporcie. Projekt realizowany jest przez konsorcjum firm Nethone i DaftMobile. Obydwa produkty mają połączyć wielowymiarową analizę behawioralną (w tym biometrię behawioralną i automatyczne rozpoznawanie wzorców

Marek Zagórski ministrem cyfryzacji. Odwrót od pomysłów Streżyńskiej

raczej związane z samym funkcjonowaniem ministerstwa. - Zagórski ma w MC opinię człowieka spokojnego i skutecznego. Po kolei rezygnuje z zadań, które wymyślała Streżyńska albo próbowała podłączyć pod resort zgodnie z jej koncepcją. Chciała, żeby MC pilnowało wszelkich kwestii związanych z tym

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Europejska (KE) zatwierdziła zmiany w projekcie budowy elektronicznej platformy usług publicznych w zakresie ochrony zdrowia, który finansowany jest z programu Polska Cyfrowa, poinformowało Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej (MFPR). Projekt otrzyma na realizację dodatkowe 120 mln zł, w tym wkład

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

projekt ustawy o prostej spółce akcyjnej (PSA), podało Ministerstwo Przedsiębiorczości i Technologii (MPiT). Plany zakładają wejście w życie ustawy w I kw. 2020 roku. Celem ustawy jest m.in. wzmocnienie rozwoju startupów w Polsce, zwiększenie ich konkurencyjności oraz zahamowanie "eksportowania"

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

wyemitowało obligacje zerokuponowe (serie OC0521 oraz OD0521) o terminie wykupu w dniu 25 maja 2021 roku przeznaczone dla jednostek publicznej radiofonii i telewizji jako rekompensata z tytułu utraconych opłat abonamentowych, podał resort. Źródło:ISBnews E-administracja

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Microsoft. Źródło: ISBnews E-commerce : Liczba transakcji zrealizowanych za pomocą BLIK-a wyniosła 12 mln sztuk w VI kw. 2017 roku, a w całym ubiegłym roku liczba transakcji wyniosła 33 mln, co oznacza wzrost o 270% r/r, poinformował Dariusz Mazurkiewicz, prezes Polskiego

Amazon po 20 latach wciąż stawia na rozwój, nie na zyski. Rekordowa strata

proc. Amerykanów). W Stanach Zjednoczonych przed kilkoma dniami wystartował też pionierski projekt Kindle Unlimited. Klienci e-sklepu po opłaceniu subskrypcji w wysokości 9,90 dolarów mogą pobierać na czytnik e-booków dowolną liczbę książek i audiobooków w miesiącu. Na rynek

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Warszawa, 24.01.2020 (ISBnews/ISBtech) - Poniżej przedstawiamy przegląd najważniejszych wiadomości z sektora telekomunikacja-media-technologie z okresu 20-24 stycznia br. BIZNES I FINANSE: RYNEK E-bankowość : Blisko jedna

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Warszawa, 22.05.2020 (ISBnews/ISBtech) - Poniżej przedstawiamy przegląd najważniejszych wiadomości z sektora telekomunikacja-media-technologie z okresu 18-22 maja br. BIZNES I FINANSE: RYNEK E-bankowość : Prawie jednak

Sygnity oczekuje dodatniej dynamiki przychodów i zysków w nowym roku finansowym

. "Był to przede wszystkim przedłużający się zastój w sektorze publicznym, który jednak w mojej opinii mamy już w znaczącej mierze za sobą, a także dokonane rezerwy i odpisy. Wyniosły one 10,3 mln zł i objęły m.in rezerwy utworzone m.in. na naprawy gwarancyjne, odszacowanie projektu e-Zdrowie w

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

rozwiązania. Źródło: spółka E-commerce : Kupujący w sieci w 2017 roku to przeważnie osoby poniżej 50. roku życia (88%), ze średnim lub wyższym wykształceniem (77%), mieszkające w mieście (74%) i dobrze oceniające swoją sytuację finansową (51%). Nieco większymi fanami e-handlu są

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

projektu nowelizacji przez Radę Ministrów planowane jest na II kwartał 2020 r. Źródło: ISBnews Innowacje: Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) ogłosiła II edycję programu doradczo-szkoleniowego dla firm "Akademia Menadżera Innowacji", podała Agencja. W

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

E-commerce : W tegorocznej edycji największego badania jakości serwisu w sklepach internetowych w Polsce - Koszyk Roku 2019 - spośród 100 największych sklepów internetowych w Polsce, najbardziej przyjaznymi dla kupujących są cyfrowe.pl i wittchen.com, podało Twisto Polska. Źródło: ISBnews

Przegląd prasy

mld zł na koniec sierpnia --MLP Group planuje utworzenie REIT w oparciu o swoje magazyny --Morawiecki pozytywnie ocenia rozmowy PZU nt. zakupu akcji Banku Pekao --GUS: Z usług e-administracji korzysta obecnie 30,2% osób w

Przegląd prasy

Warszawa, 25.02.2019 (ISBnews) - Poniżej przedstawiamy wybór najważniejszych informacji z prasy. Rzeczpospolita --PiS przedstawiło duży projekt stymulujący gospodarkę, ponieważ spodziewa się "pewnego spowolnienia"

Huckleberry Games ustalił premierę gry 'Edengrad' na 4 kwietnia

tylko w tworzenie i rozwój gry, ale i w zapewnienie szerokiego grona zainteresowanych odbiorców. Od początku powstawania gry dajemy graczom możliwość wyrażenia opinii czy sugestii poprzez platformę Steam, forum 'Edengradu' oraz portale społecznościowe, budując bazę przyszłych nabywców gry i

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

Polaków robi e-zakupy minimum raz w miesiącu (30% badanych), a 46% deklaruje chęć tego typu zakupów częściej przy niższych cenach produktów niż w sklepach stacjonarnych, wynika z drugiego raportu wchodzącego w skład cyklu badań opinii publicznej w projekcie Polski Monitor Opinii ? wspólnej inicjatywy

Tygodniowy przegląd informacji ISBtech z sektora TMT

. Usługa dostępna jest dla posiadaczy kart Visa Banku Millennium. Źródło: ISBnews Tarczyński : Współtworzy projekt skierowany do miłośników gamingu. Tarczyński Studio Live to profesjonalne studio prowadzące transmisje zawodów e-sportowych na żywo. Tylko w czasie premierowego

Tygodniowy przegląd informacji ISBnews z sektora TMT

inteligencji (Artificial Intelligence ? AI). W opinii autorów raportu do 2021 roku zagregowany roczny wzrost rynku PAML utrzyma się na poziomie 15%. Źródło: spółka BIZNES I FINANSE: SPÓŁKI CD Projekt : Skoncentruje się w tym roku na grze "Gwint

Strata netto Sygnity wyniosła 4,18 mln zł w r. fin. 2014/2015

. "Był to przede wszystkim przedłużający się zastój w sektorze publicznym, który jednak w mojej opinii mamy już w znaczącej mierze za sobą, a także dokonane rezerwy i odpisy. Wyniosły one 10,3 mln zł i objęły m.in rezerwy utworzone m.in. na naprawy gwarancyjne, odszacowanie projektu e-Zdrowie w

Przegląd prasy

roku w e-sklepach pojawiało się średnio o 62% więcej użytkowników niż rok temu, ale ich obecność w wielu przypadkach nie kończyła się zakupem --Sprzedaż Union Investment TFI jest "na ostatniej prostej", faworytami do przejęcia są PZU i ING BSK wg gazety

Nie ma komu zadbać o nasze prawo do e-zakupów w Europie

Teoretycznie jest tak: dzięki nowym unijnym przepisom sprzedawcy w e-sklepach już nie mogą zawyżać marż albo ograniczać ofert w zależności od kraju. Do tej pory się zdarzało, że identyfikując kupujących po adresach IP komputerów lub numerach kart kredytowych, gdy trzeba było wysłać za granicę

Cena biletu na pociąg z czerwonymi dolarami. Ekspert: umowa inwestycyjna Unii z Chinami oznacza pozostanie w grze między mocarstwami

, ubrania czy zabawki. Penetrują też nasz rynek e-commerce, wykorzystując przy tym luki prawne i zabijając nasze rodzime biznesy. Szacunkowo tylko ok. 10 proc. paczek z chińskich sklepów obłożonych jest podatkiem VAT . Komisja Europejska szacuje, że na poziomie unijnym każdego roku wycieka 1,2 mld euro